tiistai 7. helmikuuta 2012

Ainahan se on helpompi puhua kuin uskoa


Tulee päiviä, aamuja, eritoten iltoja, kun koko maailma painaa harteillasi. Elämäsi on ehkä vankilasi, kehosi vihollisesi. Sinua kohtaan on odotuksia, vaatimuksia, joita et usko pystyväsi täyttämään. Mieti sillä hetkellä, oletko itse kasannut maailman harteillesi. Vaativatko todella muut sinulta enemmän kuin pystyt antamaan, vai vaaditko sitä vain itse?

Jonain hetkenä peilistä ei katso takaisin mitään hyvää. Ei mitään kaunista. Katso sillä hetkellä niihin silmiin ja näe itsesi. Kaikissa elämän toiveissasi on pelkästään kauniita asioita. Kaikki haaveesi ovat olemassa sinua varten, sitä varten että näkisit mitä elämäsi voisi olla. Näe niissä se mahdollisuus, älä sitä mahdottomuutta. Usko, että kun todella olet parhaimpasi, eli oma itsesi, kaikki on mahdollista.

Yhtenä tai useana iltana tunnet olevasi yksin. Voin luvata, ettei se ilta tai ne illat tule olemaan elämäsi viimeisiä. Yksin et todellisuudessa tule miljardien ihmisten keskellä olemaan ikinä. Vain itse ehkä suljet kaikki muut ulkopuolelle. Lupaan, että jos avaat itsesi muille, lopulta sinun arvoisesi ihmiset näkevät hyvän sinussa ja hymyilevät takaisin. Koska olet viimeksi kertonut jollekulle, kuinka tärkeä hän sinulle on? Niinpä niin, ehkä samasta syystä hän ei ole sanonut sitä sinulle. Joskus emme osaa kertoa mitä tunnemme, vaikka se kaikki olisi olemassa.

Kun olet väsynyt, älä itke sitä mitä sinun pitäisi silläkin hetkellä olla tekemässä ja mitä pitäisi jaksaa. Sinun pitäisi ainoastaan hyväksyä tosiasia, että olet väsynyt. Hyväksyä se, että jaksaminen ei ole ihme muuta kuin silloin, jos olet vaatinut itseltäsi liikaa.

Tiedät ehkä, miltä tuntuu kun sydän sirpaloituu. Tai jos et, tulet sen oppimaan. Mikään suru ei ole kuitenkaan pahempaa kuin suruttomuus, koska silloin et ole ikinä elänyt tai tuntenut. Mikään ei ole ilmaista, niin paljon kuin haluaisitkin. Toisaalta, miltä ilo tuntuisi, jos et tietäisi millaista on ilman sitä?

En sano, että luota siihen että elämä kantaa. Elämä ei kanna ketään, sinun pitää kantaa itse itsesi. Sinun pitää tehdä se siksi, että olet sen velkaa itsellesi. Olet velkaa itsellesi ja unelmillesi, että uskot itseesi etkä luovuta ikinä. Usko pois, olet vahvempi kuin ikinä uskotkaan.

Jos nyt voisit sanoa tämän kaiken kenelle tahansa, mieti miksi et sanoisi sitä itsellesi?

8 kommenttia:

  1. upea teksti. kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, toivottavasti sait jotain pikkuavaimia siihen, kuinka olla itselleen ystävä:)

      Poista
  2. upea teksti. kiitos.

    VastaaPoista
  3. Koska en ansaitse sitä? Mutta hieno teksti (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko monta muutakin ihmistä, jotka mielestäsi eivät ansaitse? Jos ei, niin miten olisit maailman ainoa? Tietysti ansaitset, voin kertoa sen heti:)

      Poista
  4. Kiitos paljon♥ Hih, ihana kuulla, että oon alkanut tuntua pikkusiskomaiselta, oonkin aina toivonut että mulla olisi isosisko :) Ja sä oletkin kyllä antanut mulle tosi paljon voimia ja uskoa itseeni! Kiitos :) Koitetaan kumpikin pitää terveellisyys mielessä, joohan? Meille on annettu vain tämä yksi keho, ei kuitenkaan pilata sitä! (Ja toivon tosiaan että joskus vielä törmäisin johonkin tuollaiseen ihmiseen!)
    Tämä teksti oli jotain aivan ihanaa. Kiitos, sä olet ihan mahtava. Muistathan sanoa nuo kaikki asiat myös itse itsellesi?
    Olet kaunis ja tärkeä. Paljon auringonsäteitä ja halauksia♥

    VastaaPoista
  5. Ihana postaus, tuli tosi iloinen ja vahva olo tästä. Että ehkä sitä voisi välillä olla ihan tyytyväinen siihen kaikkeen mitä on, eikä vaan miettiä että mitä kaikkea puuttuu :)

    Haleja <3

    VastaaPoista
  6. Oi miten ihanan positiivinen postaus! toivon, että sulla on lohdullinen ja hyvä olo, yhtä toiveikas kun annoit mulle tällä postauksellasi ♥

    (mansikkateesi oioi ihanaa! Kuulostaisi niin satumaiselta! Haluan sen oikeasti tapahtuvaksi...!)

    Kiitos ihanasta, ihanasta, iki-ihanasta kommentistasi ♥ äh, en tiedä mitä sanoa, kiitoskiitokiitos ♥
    Haluaisin vaan halata sua juuri nyt tosi kovasti ♥

    VastaaPoista