keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Can you see the colour of my mind?

Lumessa rämpiessä odotan kevättä, valkoinen värikin jo puistattaa. Haluaisin ruusunpunaista, merensinistä, koivunvihreää ja auringonkeltaista. Tänä aamuna ihanan keväinen aurinko loi uskoa siihen, että joskus tämä talvikin loppuu. Rakastan kevättä, keväällä mikään ei tunnu niin raskaalta. Välinpitämätön minäni pysyy piilossa, kun ilmojen lämmetessä ja päivän valoisan ajan pidetessä en voi piilottaa itseäni enää untuvatakkeihin ja pimeyteen.

Onneksi valo luo aina varjoja, joihin hetkeksi piiloutua.


Eilen en voinut itselleni mitään. Kontrollin menetys tuntui raskaammalta kuin aiemmin, uskoin jumalan sijasta paholaiseen ja yksin siihen totuuteen, että olen vene täysin tuuliajolla. Mietin, kuinka raskasta pahemmin ahmintahäiriöistä kärsivillä on. En varmaan pahemmin oirehtiessa kestäisi hetkeäkään. Painonnousu on yksi sivupuoli, pahempaa on/oli se seikka, että tunsin jonkun täysin toisen olevan ohjaksissa. Joku muu voi ehkä tuntea toisin.

Kolmannen puurolautasen tyhjennyksen jälkeen (don't worry that wasn't all) olisin halunnut viiltää ranteeni auki, tökkiä neulalla reikiä mahaani. Ensimmäistä kertaa kontrollin laskun jälkeen nousin vaa'alle. Illalla vieläpä, mutta totesin totuuden sattuvan veitsiä ja neuloja enemmän. Katso nyt sitä, katso nyt sitä lukemaa ahne sika! Olisin halunnut itkeä, olisin halunnut vuodattaa ahdistusta ulos kyyneleiden avulla, mutta kasvot puutuneina menin vain tupakalle.

Aamuksi lukema oli sentään hiukan laskenut, mutta se ei ole kertaakaan blogin aloittamisen jälkeen ollut niin, niin suuri. Mietin tässäkin kohtaa täysin valehtelematta, kehtaanko kirjoittaa lukua edes näkyviin. 50,7. Pieni paasto sikailuputkessa oli oletettavasti vähän auttanut. Koska tekstit kertovat ehkä enemmänkin mielen häiriöistä syömäpelleilyn ympärillä, en edes yritä paikata kauhun järjettömyyttä. Ei se vähene sanomalla, että tiedän olevani normaalipainoinen. Tuo sana vain vääntää kaiken solmuun, "normaali" on yhtä kuin... Osa ymmärtää asian selventämättäkin, loput voivat arvailla.

En uskalla päästää lupauksia suustani, mutta ajattelen syömättömyyden vaihtoehtoa. Pakkohan se on jaksaa, pakkohan se on pystyä silti urheilemaan. Olen pystynyt ennenkin, en ole voinut niin heikoksi muuttua. Tämä kivilohkare ei ainakaan tuulessa enää taivu...

Olo on terve, ei enää tekosyitä.

6 kommenttia:

  1. Voi rakkaani, satoja voimahalauksia♥ Älä ole syömättä, siitä ei seuraa mitään hyvää pidemmän päälle. Sä olet joka tapauksessa ihan pikkuinen, ihan totta! Koita jaksaa♥

    VastaaPoista
  2. Voi rakas ♥
    (Kiitos ensinnäkin ihan älyttömästi kommentistasi!! ♥)
    Kuvailit tuota oloa loistavasti. Ahminnasta usean kerran viikossa kärsivänä kerron, että niinpä niin, tuolta se minustakin tuntuu. Ihan hirveältä. Se olo, ettet ole itse siinä, että sinulla ei ole ohjia käsissäsi vaan... millä? Syömishäiriöllä.

    Hakisitko apua? Pyydän.
    En oleta, että kuuntelet tai tottelet, mutta toivon että harkitset. Oikeasti. Sinuun sattuu, ja minä vihaan, kun sinuun sattuu, pikkuinen ♥ VIHAAN. Sinuun ei kuulu sattua, kaikkea muuta!
    Älä harkitse syömättömyyttä. Se vie vain uuteen ahmintaan uudelleen ja uudelleen. Olet voimakas, muista se, ja niin monelle niin älyttömän tärkeä. Sinun sanasi ovat kauniita ja kirjoituksesi todellisia, etkä tosiaankaan ole lihava.
    Niin paljon halauksia ja voimia,
    olet tärkeä ♥
    (ps. missä asut?)

    VastaaPoista
  3. minkä pitunen oot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 164 senttiä on mahdottoman pitkällä varrella mittaa.. :)

      Poista
  4. Voi pieni! <3
    On vaikeaa kaiken syömämörköjen keskellä ajatellakaan sanaa "normaali", kun haluaisi olla aina vain vähemmän. Ymmärrän sua täysin! Mutta älä sinä ihana ole syömättä, pyydän. Se sattuu vielä enemmän, vaikkei kipua heti huomaakaan. Jaksaisitko kääntyä jonkun puoleen? Jonkun, joka voisi auttaa?
    Halauksia <3

    VastaaPoista
  5. Kiitos paljon♥
    Kyllä valoa riittää, onneksi :)

    PS. olen samoilla linjoilla kuin freckles; kultapieni, hae apua♥ Et menetä mitään.

    VastaaPoista