perjantai 28. lokakuuta 2011

Vuosien totuuden etsimisen jälkeen, löytyikö vihdoin vastaus?

Väite: Aamulenkki tyhjällä mahalla auttaa laihduttamaan, koska elimistö on yön aikana käyttänyt hiilarivarastot loppuun ja siksi aamulenkillä kulutat puhdasta rasvaa.

No, en ehkä vieläkään usko aamulenkillä kuluvan pelkkää rasvaa, mutta tietysti asiassa on mielessäni ollut jotain järkeä. Pelkkänä ajatuksenakin väite on ollut houkutteleva, vaikka olenkin vannoutunut aamu-urheilun inhoaja. Ei niinkään se itse urheilu, se on monesti ollut mukavaa, mutta aamuisin painan mieluummin torkkua kun juoksen metsässä, varsinkin kun usein olen lukenut siitä, ettei tuo väite todellakaan pidä paikkaansa ja iltaurheilu on täysin yhtä tehokasta.

Löysin (jälleen) netistä artikkelin, jossa vakuutettiin, että tehot alkavat tulla esille jos rasvaprosentti on naisilla noin 19-22 prosenttia. Haa siitä olisi hyötyä siis sittenkin! Kannattaa lukea sivu läpi muutenkin, ihan hyviä vinkkejä siihen, miten "paaston" aikana kannattaa liikkua ja syödä. Fitnessiä harrastavilla / kilpailevilla on kuitenkin lavakunnossa huikean alhaiset ravintoprosentit (joita ei kuitenkaan ihan niin alhaalla voi pitää normaalisti) ja lihaksia silti paljon. Fitnessurheilijan kroppa on aika kaukana omasta ihannevartalosta, mutta hyviä vinkkejä heiltä saa vaikka haluaisikin vain vähän lihasta, mutta vähentää kuitenkin rasvan määrää kehossa.

Ja btw ennen kuin joku ehtii sanoa, ymmärrän kyllä että rasvaprosenttiin vaikuttaa huikeasti sekin, kuinka suuri on lihasmassa. Sehän on vain prosentti, eli rasvan suhteellinen osuus lihaksiin nähden (ja tietysti muihin aika vakipainoisiin elimiin/nesteisiin).


tulee se kesä ensi vuonnakin..

Allekirjoittaneella on tällä hetkellä vaikeuksia elää kahdella omenalla päivässä, joten aika lisätä radikaalisti liikuntaa ja löytää se alkusyksystä kadonnut treenimotivaatio ja urheilun ilo. Treeniohjelmaani kuuluu lenkkeilyä vähintään 30km viikossa ja salitreeniä 3x viikossa. En muista enää yhtään missä oli sanottu, mutta kun jonkun asian toistaa tietyn kertamäärän niin siitä tulee tapa. Siksi tällainen "nollasta sataan" reväytys, mutta yritän olla maltillinen etteivät paikat hajoa. Aamulenkit taas kokeiluun heti ensi viikolla, vähintään kolmena aamuna! (Mikähän tämä kolmosvillitys on?).

Lisäksi menen tänään kauppaan hakemaan turvalliset ja tutut dieettiruokani, eli vihanneksia ja vielä lisää vihanneksia, rasvatonta maitorahkaa, marjoja, raejuustoa ja mehukeittoa. Ja kiitos ylemmät voimat, että teillä oli mahdollisuus pistää duunin lounaskokoukset ja kokouslounaat loppumaan tähän viikkoon.

Jotenkin olo on jo turvallisempi, kun fiilistelen tulevia rutiineja. I feel Good!

Toivottavasti kaikilla muillakin menee hyvin ja ihanaa ihanaa ihanaa viikonloppua ihanat♥
Tehkää jotain kivaa ja nauttikaa elämän hyvistä puolista.

3 kommenttia:

  1. Hyvä että sulla on hyvä olo. Paljon tsemppiä ja kiitos kommentista ♥

    VastaaPoista
  2. Ihanaa viikonloppua sullekin♥

    VastaaPoista
  3. Mikä ihana tsemppihenki! Yritän ammentaa siitä voimaa ja vertaistukea, sillä sitä TODELLA tarvitaan. Mahtavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista